Noordlaan: aanleg fietspad

Regio
Gemeente
Weg
Datum 31/01/2018 - mei 2018

Het Agentschap Wegen en Verkeer zal dit voorjaar de Noordlaan (N744) in Zutendaal herinrichten tussen de Gelierseweg en de Boekweitstraat. Tijdens deze werken zal het agentschap een vrijliggend fietspad richting Bilzen aanleggen en de bushaltes in beide richtingen herinrichten zodat ze beter toegankelijk zijn voor alle klanten van De Lijn. Dankzij dit project zullen de aanliggende woningen en bushaltes beter bereikbaar zijn en zal de veiligheid voor dit gedeelte van de Noordlaan aanzienlijk verhogen.

Het ontwerp voorziet een vrijliggend fietspad van 1,75m. Tussen het fietspad en de rijbaan komt een licht verhoogde tussenberm met lage beplanting.De bushaltes worden voorzien van haltehavens en de perrons worden verhoogd aangelegd. Door het gebruik van hellingen en geleidingstegels zullen de haltes ook afgestemd zijn op minder mobiele en slechtziende reizigers.

Ter voorbereiding op de werkzaamheden zal de aannemer op woensdag 31 januari een aantal bomen rooien. De nutsmaatschappijen starten vanaf 5 februari met het verplaatsen en, indien nodig, vernieuwen van de leidingen. Deze werkzaamheden zullen ongeveer 2 maanden duren.  

Tijdens deze werken kan het verkeer telkens door middel van tijdelijke verkeerslichten beurtelings over de Noordlaan blijven rijden. 

De start van de eigenlijk herinrichting is volgens de huidige planning voorzien in april. Maar gezien deze werkzaamheden sterk afhankelijk zijn van de weersomstandigheden is het momenteel nog niet mogelijk om een concrete startdatum mee te delen. De herinrichtingswerken zullen dan ongeveer anderhalve maand duren. 

Zodra de startdatum bekend is, zal deze hier ook meegedeeld worden. Geïnteresseerden kunnen zich via de knop rechts bovenaan deze pagina ook inschrijven op digitale nieuwsbrief om automatisch op de hoogte te blijven van de werkzaamheden.