Vernieuwing wegdek Kruisweg/Antwerpsebaan (N180) in haven van Antwerpen

Regio
Gemeente
Weg
Datum fase 2: vanaf 19 februari 2018

Update 01/02/2018: Vanaf maandag 19 februari vat de aannemer de tweede fase van de werken aan en wordt er gedurende 2 maanden gewerkt op de kant richting Berendrecht. In beide richtingen rijdt het verkeer dan over de kant richting Antwerpen en via de Antwerpsebaan naar de Noorderlaan (N180). 

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voert gespreid over twee fases grondige onderhoudswerken uit op de Kruisweg/Antwerpsebaan (N180) in de haven van Antwerpen. Het wegdek is er versleten en aan vernieuwing toe. De werfzone bevindt zich tussen de brandweerpost Berendrecht en het kruispunt met de Stabroeksebaan (N111). De werken bestaan uit twee grote fases die telkens twee maanden in beslag nemen. Fase 1 werd uitgevoerd in oktober-november 2017. Fase 2 start vanaf maandag 19 februari 2018. Verkeer blijft tijdens deze periodes steeds mogelijk in beide richtingen langs één kant van de weg.

Vernieuwing wegdek

Het wegdek van de Kruisweg/Antwerpsebaan (N180) tussen de brandweerpost Berendrecht en het kruispunt met de Stabroeksebaan (N111) is versleten en aan vernieuwing toe. Wegen en Verkeer zal daarom de fundering en het asfalt van het wegdek grondig vernieuwen. Ook de boordstenen en de kolken worden mee vernieuwd. Het nieuwe wegdek zal comfortabeler en veiliger zijn en zal bijdragen tot een goede bereikbaarheid van de bedrijven in de omgeving. 

Kaart te downloaden in de rechterkolom onder 'documenten'. 

Werken in twee fases

  • De aannemer start in oktober 2017 met fase 1 van de werken op de rijrichting Antwerpen. Het verkeer rijdt dan in beide richtingen over één rijstrook op de kant richting Stabroek. Het verkeer richting Antwerpen moet ter hoogte van de aantakking van de Antwerpsebaan op de N180, verplicht rechts afslaan en de Antwerpsebaan volgen om zo terug aan te sluiten op de Noorderlaan (N180). De aansluiting van de Antwerpsebaan op de N180 is afgesloten voor verkeer komende van de Noorderlaan.

         Kaart te downloaden in de rechterkolom onder 'documenten'. 

  • In de tweede fase, vanaf 19 februari 2018, werkt de aannemer op de rijrichting Berendrecht. In beide richtingen rijdt het verkeer dan over de kant richting Antwerpen en via de Antwerpsebaan naar de Noorderlaan (N180). Ter hoogte van de spoorweg aan de brandweerpost Berendrecht is de Kruisweg/Antwerpsebaan volledig afgesloten. Er zal daar een doorsteek voorzien worden zodat het verkeer richting Berendrecht kan keren en de omleiding kan volgen via de Antwerpsebaan. 

         Kaart te downloaden in de rechterkolom onder 'documenten'. 

Het kruispunt van de Antwerpsebaan (N180) met de Stabroeksebaan (N111) blijft tijdens de werken vrijwel steeds open. Enkel tijdens de eerste fase is een zeer beperkte afsluiting van het kruispunt mogelijk. Het verkeer volgt dan een lokale omleiding via de A12 en de R2. De bedrijven en het tankstation in de werfzone blijven tijdens de werken steeds bereikbaar.

Meer informatie

Bedrijven met vragen of suggesties kunnen contact nemen via de bereikbaarheidsadviseur die AWV ter beschikking stelt voor deze werf. De bereikbaarheidsadviseur zal tijdens de werken als contactpunt en brugfiguur optreden voor bedrijven in de buurt. Heb je als werkgever of werknemer uit de buurt vragen of suggesties? Mailen kan naar bereikbaar.antwerpen@wegenenverkeer.be of bellen op 0477 477 476. De bereikbaarheidsadviseur neemt dit op met de projectpartners en koppelt naar jou terug. 

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Met een digitale nieuwsbrief wil AWV je graag op de hoogte houden van de voortgang van de werken aan de brug. Telkens als er nieuws te melden valt over het project ontvangen geabonneerden een mailtje. Geïnteresseerd? Klik op het icoontje met de enveloppe rechtsboven deze pagina en schrijf je in op de nieuwsbrief.